• Gyógygomba csontritkulásra?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyám 71 éves és csontritkulása van. Találkozott egy TV adásban Varga Gáborral és az Ő gyógygombáival, ahol is arról volt szó milyen nagy mértékben tud segíteni ez a kivonat a csontritkulásban szenvedőknek. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e gyógygomba kivonattal rásegíteni a betegség enyhítésére, (természetesen az orvos által felírt gyógyszerek szedése mellett)? Van-e ennek bizonyított klinikai kísérlete, tesztje? A műsorban olyanokat mondtak, hogy a betegeknek a kivonat szedése után látványosan javultak az eredményei a csontritkulás mérésen. Lehetséges ez?

        Dr. Puskás Réka válasza a gyógygomba témában

        Kedves Kérdező! Tudomásom szerint a gyógygombákkal nem történtek olyan gyógyszervizsgálatok, melyek kétséget kizáróan igazolták volna hatásukat csontritkulás esetén. Őszintén szólva nem hiszem, hogy biztos hatást lehet elérni ezekkel a szerekkel bármilyen megbetegedés esetén. Ha édesanyja rendesen szedi a csontritkulás elleni gyógyszereket (D vitamin, kálcium és valami egyéb, orvos által felírt gyógyszer)és tornázik, mozog, akkor valószínűleg javulni fog. Emellett szedhet gyógygombát is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2013. szeptember 25., 08:30; Megválaszolva: 2013. október 03., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: