Aggódnom kellene?

Tiszteletem! Kisfiam másfél éves, és néha aggaszt a viselkedése bizonyos dolgokkal kapcsolatban.Sokat nézünk mesekönyvet és már pár hónapja arra lettem figyelmes, hogy ki akarja szedni a képeket a könyvből.Kezdetben nem is foglalkoztam vele, de már olyan szintre jutott, hogy kezdi kapargatni a könyvet, például ha van benne egy porszívó, hogy adjam neki oda.Hiába próbálom elmondani neki, hogy az csak egy kép, hogy írka-firka, meg rajzolok neki én is, ő egyre csak hajthatatlanabb, és már sír is érte..Ha a tévében nézi a mesét és autók vannak benne, akkor viszi a tévéhez az autót és mutatja a kis bábnak, hogy neki is van és mondja, hogy gyere játszani. A tévénél is hiába mondom, hogy az csak mese, csak a tévébe van, akkor is hisztiziok és fogja a képernyőt, de még akkor sem fogja fel, hogy az ott van, nem pedig itt....... Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit csináljak? Kell e ez miatt aggódnom? Mert már lassan úgy vagyok vele, hogy félek kinyitni a mesekönyvet, és mesélni neki, mert látom hogy szenved azért amit nem lehet megfogni, kivenni belőle. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza gyereknevelés témában

Kedves Levélíró!

A kisgyermekeknek nagyon sok mindent kell megérteniük fejlődés során, és bizony a világ összetett. Az is a megértendő dolgok közé tartozik, hogy ami a könyvben van, vagy a tv-ben, az nem valóságos, az nem megfogható. Legyen türelmes, a kicsi hamarosan rá fog tanulni erre is! Addig pedig azzal tud neki segíteni, hogy a kézzel fogható dolgokra irányítja a figyelmét, hogy azok mennyivel jobbak, hiszen meg lehet fogni. Nagyon jó ötlet a rajzolás. Ezt még annyival lehetne fokozni, hogy ki is vághatja a lapból azt a formát, hogy lássa, ebből akkor is csak 2 dimenziós rajz lesz, sosem lesz valós, 2 dimenziós tárgy belőle. Minél több tapasztalatra tesz szert, annál gyorsabban fogja megtanulni ezt a szabályszerűséget.

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. február 19., 17:57; Megválaszolva: 2011. február 22., 09:06
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Csecsemő beütötte a fejét
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.