• Sárga bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kislányom nyolc hónapos, és pár hete észrevettem, hogy időnként sárgás a szemöldöke, orra, picit a nyaka környékén a bőr. Olykor szembetűnőbb, olykor halvány. Amúgy szopizós baba, szépen eszik már főzelékeket, soha gondunk nem volt eddig a hozzátáplálással. Hetente 1-2 alkalommal kap sárgarépát, sütőtököt. Mellette eszik brokkolit, céklát, cukkinit. Ha esetleg ezekkel van a gond, kérdésem az lenne, mit adjak helyettük neki, amiben minimális a karotin. Vagy más oka van a sárgás bőrszínnek? A másik kérdésem, naponta 2-3 alkalommal van széklete, ez nem túl sok e. Segítő válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a sárga bőr témában

        Kedves Ágnes!

        A sárgás bőrszín kialakulásáért nagy valószínűséggel a sárgarépa és a sütőtök a felelős, de ez nem baj. Egyen nyugodtan a kicsi minél többet ezekből a zöldségekből, nagyon hasznosak.
        A napi 2-3 széklet pedig teljesen normális a pici korában, ne aggódjon emiatt. Ez csak azt mutatja, hogy jó étvágyú babáról van szó.


        Kérdés: 2010-02-04 15:29:36; Megválaszolva: 2010. február 04., 15:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: