• 1 ÉVES BABA SÚLYA

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Nagyon szépen köszönjük, ismét a megnyugtató válaszát. Múltkor nem sikerült a kép csatolása, remélem most összejön. Lefotóztam a kis könyvét is a súlyokkal. Sajnos ahogy írtam a védőnő nem a legalaposabb így a méréseknél hol ruhába hol ruha nélkül mérte, és olyan is volt mikor ránézésre levonta a ruhát :D szóval nem a legpontosabbak a mérések... mi pedig a nagy rohanásokba végül sose mértük le otthon rendesen. Mellékelem a kis pocakost is a statisztikák mellé :) Köszönjük!

        Dr. Balogh Andrea válasza a fejlődési ütem témában

        Kedves Kérdező! Nagyon gyönyörű a kislányuk gratulálok! :) Igazi kis kincs! A kép alapján szép, arányos kis baba. A mérések valóban nem a legpontosabbak, ez jól látszott akkor, amikor a súly- és hosszpercentilt elkészítettem. Mind a magasság, mind a súlypercentil görbén az látható, hogy a fejlődési üteme kicsit csökkent a kislányuknál, de nem kóros, viszont ha tovább csökken, akkor pár hónap alatt lényegesen lejjebb mehet. Érdemes lenne egy kicsit fokozottabban figyelni most az étkezésekre, kicsit laktatóbb, kalóriadúsabb ételeket adni neki, a súlyát 2-3 hetente mérni. Amennyiben a fejlődési üteme továbbra is csökken, akkor érdemes egy laborvizsgálatot végezni, hogy nincs-e a háttérben vérszegénység vagy egy lappangó húgyúti fertőzés, ezeknek sokszor egyetlen tünete a fejlődési ütem csökkenése. Ezek kezelésével a súlyfejlődés ismét szépen helyre szokott állni, de az is lehet, hogy nála ez alkati dolog lesz. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 25., 10:25; Megválaszolva: 2019. augusztus 27., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: