• eves es ivas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm! Olyan problemank van hogy az 1 eves fiam aki egyebkent vegig anyatejes volt es meg mindig sig civizik nem akar enni es inni, probalkozom mindennel de elutasit mindig es csak orditasba torkolunk. talan 200, 300ml ha megtudok vele itatni ami inkabb viz mert nem fogad el mast prpbalkoztam mar teaval, uditovel baba italokkal de semmi. Enni sem akar a hozzataplalast mar elkezdthk 4hosan akkor meg a gyumolcsoket elis fogadta es 7honapos kora ota semmit nem akar elfogadni amit talan a fogzasra tudnek fogni, 8foga van mar kint neki. Tetszik nki a darabos etel es 2, 3 falad lemegy neki aztan mar csak hadakozunk mert nem kell neki. Nemtudom usom hogy azis befojasolhatja e hogy nagyon vashianyos verszegeny, 1 honapja coltunk vervetelen ugye amiatt vittem el hogs nem akar enni es minden mas rendben colt nala csak a vas nem. Maltofer cseppet kaptunk folsavat es cebion cseppet de mivel azota mar 2x colr beteg igy azt a kurat abba kelett hagynunk igy biztos hogy meg mindig ugyan ott tartunk es azis lehet hogy azota mar lejebb ment neki még. A nyelve is nagyon feher neki amit glicerin boraxal tisztitok de nem jon le, lehetseges ez a vashiany allapot miatt olyan a nyelve? es lehetseges az hogy ezert nem akar enni? Probalom olyan etelekkel amik vasban gazdagok de ugye nem fogadja el. jelenleg is beteg de mar az antibiotikum kura vegen jarunk remelhetoleg ujra eltudjhk kezdeni a vas szedését.

        Dr. Balogh Andrea válasza a csecse táplálás témában

        Kedves Kérdező! Az étvágytalanság oka lehet a vashiány. A nyelv lepedékességét inkább a kevesebb folyadékfogyasztás okozza. Javaslom, hogy adjon kisfiának Protexin Restore-t vagy valamilyen jó minőségű probiotikumot, az javítja a bélflórát így az étvágyat is javíthatja, érdemes 1-2 hónapig adni. Ha még nem voltak gasztroenterológiai kivizsgáláson tanácsolom menjenek el, hogy az étvágytalanság oka teljesen ki legyen vizsgálva. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 13., 12:56; Megválaszolva: 2019. január 16., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Orvos szakértő! Van egy 4 hetes kislányom! Szoptatni nem tudtam csak potolva tapszerrel, el is apadt a tej! Milumil HA starrtal kezdtuk táplálni! Nagyon mohón szívta a cumisuveget, ezért fuldoklott es felrenyelt, bukott meg orakkal az...