Nagy étkű Újszülött

Tisztelt Válaszadók! Azért fordulok önökhöz kérdésemmel, mert 3 "hivatalos" helyről 3 különböző választ kaptam a kérdéseimre; így úgy gondolom még egy álláspont nem fog ártani. A "problémám" a következő lenne: Kislányom 5 napja született 3820gr súllyal és 54cm-el. A kórházban minden rendjén ment, 3 nap után haza is hoztuk kedvesemmel a kislányom. Sajnos a párom teje nem indult be kellően, maximum 20got tudott szopni a csöppségem azt is kínkeservesen (az anyukának kinkeserves természetesen). A párom a kórházban segítséget kapott a masszírozáshoz, fejéshez, de olyan fájdalmas neki az egész és annyira nem indul el a tejelválasztás, hogy úgy döntöttünk inkább teljesen tápszeres lesz a baba. És innen erednek a kérdéseink is. Ugye a tápszerből kézzel fogható, jól látható hogy mennyit is eszik a baba. És ezek a mennyiségeket picit sokallom. A kicsikém képes minden további nélkül 100-120ml tápszer elfogyasztására is, gyakran mindenféle visszabukás nélkül. Miután evett néha teljesen beájul, néha picit még pátyolgatni kell. Van olyan is hogy nem akar elaludni, ekkor csak érdeklődve nézelődik és beletellik fél-1 órába is hogy elaludjon. De ha lerakjuk magától simán alszik 4órát. Széklete a tápszerseknél megszokott színű, állagú(ahogy meg tudom ítélni a neten lévő infók alapján), és pisil is rendesen. Az lenne a kérdés hogy ez a tápszer mennyiség, alvásidő normális egy ilyen picike babánál? Illetve, a védőnő szerint keltegessük két óránként, hiába van mély álomban, a gyerekorvos szerint majd szól, ha éhes és adjunk neki annyit amennyit képes megenni.... Egyenlőre ennyi....:) A válaszokat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a újszülött táplálás témában

Kedves Kérdező! Egy ilyen jó súllyal született babát nem kell 2 óránként keltegetni. A koraszülött, kis súllyal született, kifejezetten sárga babáknál szoktuk javasolni a 2 óránkénti etetést. Ha a baba étkezés után beájul teljesen természetes, jól lakott, kifáradt az evés során, de az is természetes ha nézeget, figyelget, nem kell neki a nap 24 óráját végigaludni és enni. Teljesen egészséges, szép babájuk van. A kicsik tudják mi a jó nekik és e szerint cselekednek. Érzi, hogy mennyi ennivaló jó neki, érzi amikor aludnia kell, sokkal jobban a szervezetük igényei szerint élnek mint mi felnőttek. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. május 31., 13:31; Megválaszolva: 2014. június 01., 13:56
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba