• Rüh terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Terhességem 16. hete óta lábaim erősen viszketnek. Egy hete apró piros kiütések is megfigyelhetők lábszáraimon. Háziorvosom szerint nem kizárható a rühesség. Linimentum Scabicidum folyadékot írt fel kezelésre. Kérdésem az lenne, hogy ez a szer nem veszélyes-e a magzatomra?

        Dr. Gál Mónika válasza a rüh, terhesség témában

        Kedves kérdező! terhességben mindenféle kezelésnek fokozott óvatossággal kell történnie, javasolt lenne, ha felkeresne egy bőrgyógyászati szakintézményt. A rühesség azonban általában az egész testre kiterjedő (kivétel arc, fejbőr) viszketéssel jelentkezik, mely ágymelegre fokozódik. kiütések nem jellegzetesek azok már csak a kialakuló ekcéma és a vakarás miatt jelentkeznek. A lábszárai viszketésének számos oka lehet, előfordulhat, hogy a fokozott nyomás miatt egyszerűen egy kezdődő visszeres ekcémáról van szó.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 29., 23:53; Megválaszolva: 2011. október 30., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés