• Foltos hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem. Sajnos nem tudom már hova forduljak,mert sehol nem tudnak már semmit mondani!Részletezném a betegségem, 19éves vagyok 2éve szeptemberben egyik napról a másikra a fejem hátsó középső részén kb 5cm körnagyságú foltban kihulott a hajam.nos ez megy már két éve,közben szinte minden vizsgálaton túl vagyunk,sorolnám miken voltunk: fogászat,immunológia,bőrgyógyászat,góckutatás,ultrahangos vizsgálatok,biorezonancia vizsgálat,allergia teszt,rengeteg vérkép,és sehol nem találtak semmi eltérést ami kiválthatta ezt,aztán idővel több helyen is kialakult ilyen kopasz folt egyik napról a másikra,és itt jön a ,,legszebb",hogy egyszer csak magától beindul és beindul a hajnövekedés és eltünik a folt,de idővel ismét előbukkan egy másik vagy több helyen..nem tudom már mit csináljunk,hova menjünk,ezért fordultam önökhöz hátha tudnak segíteni nekem,mert már nagyon elkeseredett vagyok,iskola váltások,évkihagyás is közre játszott már ez miatt...kérem ha tudnak segítsenek,merre induljunk még el...!hálás köszönetem előre is!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az Ön betegségének a neve az alopecia areata. Jellegzetessége, hogy a hajhagymák átmenetileg állnak, le a haj bármikor visszanöveszthető. Gyakori a spontán visszanövés. Általában góc indítja be, de valójában nem ez az ok, hanem egy hajhagymákat érintő autoimmun betegségről van szó. A betegség kezelhető, de véglegesen nem gyógyítható. A tartós tünetmentesség érdekében rendszeres bőrgyógyászati gondozás szükséges.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 11., 20:07; Megválaszolva: 2011. október 14., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy