• Meddig tartanak a Medrol mellékhatásai?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 22 éves lány vagyok és 7 éve Colitis Ulcerosat állapítottak meg nálam, 2o11 áprilisáig csak Pentasat szedtem, és azt is csak akkor, amikor a betegség ,,fellángolt,, de idén áprilisban a Pentasa már nem volt elég, ezért június 1-től Medrol írt fel az orvos. Két hétig naponta egy 64 mg-os tablettát szedtem, azutána még két hétig 32 mg-ot, naponta egyszer. Egy hónap után azonban olyan súlyos és csúnya kiütések (pattanásszerű) jöttek ki az arcomon, a nyakamon és a vállamon, hogy rögtön abbahagytam, pedig még kellett volna 1 hónapig szednem, 16 mg-t két hétig, és 8 mg-ot szintén még két hétig. A mellékhatások azonban annyira megijesztettek, hogy hallani sem akartam róla, még nyelvgomba is jelentkezett, de azt kikezelték. 2 hónapja nem szedem a Medrolt, és most hajhullás jelentkezett, számomra nagy mértékben, több, mint 1oo hajszál hullik ki naponta, több tenyérnyi, és nem tudom, hogy mit tehetnék. Azt szeretném kérdezni, hogy kb. meddig tart míg a szteroid kiürül a szervezetemből, és meddig tartanak a mellékhatások, jelentkezhetnek e további, új mellékhatások? van rá esély, hogy kihullik az összes hajam? látványos lesz a hajhullás? és meddig tarthat? kétségbe vagyok esve, mert 22 évesen ez egy sokk számomra, nagyon megijedtem, idegileg szinte teljesen tönkrementem, rengeteg pénzt elköltöttünk már a pattanások kezelésére, szinte mindenkire haragszom, Anyukám is kikészült már, nem tudom mi segíthetne. Kérem segítsen! Köszönöm szépen, Nóra.,

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a hajhullás, Medrol témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben 2 hónapja már nem szed Medrolt és előzőleg is csak rövid ideig szedte, a mellékhatások már nem jelentkezhetnek. A hajhullásnak többféle oka lehet, pl. valamilyen góc a szervezetben, vashiány vagy a szervezetet ért nagyobb stresszhatás következményeként jelentkező átmeneti hajvesztés. Amíg a háttérben álló okot nem derítik ki, nem lehet megmondani, hogy milyen mértékű lesz és milyen lefolyású a hajvesztés,de általában átmeneti szokott lenni és a hajzat teljesen regenerálódik egy ilyen esemény után. A vizsgálatok elvégzéséhez keressenek fel bőrgyógyász szakorvost, aki az eredmények függvényében majd a kezelést is elindíthatja.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 27., 17:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés