• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Augusztus első hete óta erőteljesen elkezdett hullani a hajam, ehhez társul egy égő, fájó érzés a fejemen, hosszú hajam volt, nem tudtam összefogni mert fájt, azóta levágattam. Egy hét után el voltam keseredve, mert anyukám is mondta hogy már látni a fejbőröm. Egyből vettem hair cliniket és azóta is szedem, elmentem bőrgyógyászhoz, az adott egy hormontartalmú ecsetelőt (alpicort), meg hajsampont érzékeny fejbőrre BIODERMA, meg szedjem a forcapilt, de hát szerintem egyre megy. Csökkent a hajhullás de nem mult el, voltam nőgyógyásznál, nem talált semmi hajhullást okozót, voltam a háziorvosnál, azt mondta lehet pszichés, menjek haza aludjak sokat - gondoltam kösz , aludni eddig is aludtam - vérvétel nem mutatott semmit, csak egy hugyuti fertőzést arra irt gyógyszert. Voltam hajvizsgálaton, ott azt mondta a hajgyógyázs, hogy el van zsírosodva a hajhagymám és azért hullik, meg lehet persze góc, meg pszichés is de azért vegyem meg OLTRE hajsampont és gélt 8000 ért. Nem tudom most kinek higyjek, a bőrgyógyásznak és vagy a hajgyógyásznak, mert a bőrgyógyász azt mondta ez hormonális, akkor miért fáj meg bizsereg a fejem meg ég a fülem is időnként. Mit tanácsol, lehet pszichés? Akkor mit tegyek? Tud ajánlani, természetes alapanyagu nyugtatót? Vagy nyugtató teát? Mondjuk ezek nekem nem igen jöttek be eddig sem. De ha már a hajam mulik rajta, bármit megeszek vagy megiszok, mert már a közérzetem is rossz lett, és csak jobban idegeskedem, mert már igen zavar, köszönöm mielőbbi válaszát.

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A diffúz hajhullásnak számtalan kiváltó oka lehet. A hormonális eredetűek esettében nem, de a többi esetben mindig visszanöveszthető a haj. Leggyakrabban 3-4 hónappal korábban lezajlott testi vagy lelki stresszhatás az okozója. Enyhébb gyulladás, műtét, fogászati kezelés, egyes gyógyszerek szedése stb. is okozhatja


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 26., 21:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés