• Meddig marad látható egy műtét utáni heg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 hónapja levettek a hasamról egy borsónyi nagyságú anyajegyet. A heg viszont még mindig nagyon piros, egyáltalán nem kezdett el kifehéredni. Ez meddig lesz ilyen? Normális, ha nem fehér színű? El fog múlni? Valamint még az lenne a kérdésem, hogy lehetne plasztikáztatni, hogy nyoma se maradjon? Ez mennyi idő eltelte után tehető meg? Körülbelül egy ilyen beavatkozás mennyire drága? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a műtéti heg témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 2 hónapos hegek még pirosak, rózsaszínűek szoktak lenni, kb. 6-12 hónap kell ahhoz hogy kifehéredjenek. Nyom nélkül nem lehet műtéti beavatkozást végezni, a plasztikai műtétek is heget hagynak hátra! Plasztikai műtéttel a balesetben elszenvedett, torzító, rossz irányban futó hegeket lehet korrigálni és az égési sérüléseket lehet szebbé tenni. Az Ön esetében plasztikai beavatkozás nem szükséges, nem eredményez szebb heget. Azt tanácsolom, hogy várjon, és próbáljon meg szilkon tapaszt tenni a hegre, mert az segíti a sebgyógyulást és szebb hegek maradnak hátra.

        Tisztelettel, Dr. Bodnár Edina


        Kérdés: 2008-07-05 00:16:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A párommal nagyobb kihagyás után lefeküdtünk. Az aktus végeztével, a páromba élveztem, ami számára szinte azonnal égő, csípő érzést váltott ki. Másnap ez szintén megismétlődött. Ebből kifolyólag...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.