Műtét utáni lyuk a hasfalban.

Jo napot Kivanok. Kerdesem a kovetkezo lenne. A napokban megmutottek laparoscoppal, mert sajnos a bal oldali petefeszkemen egy nagy cystat talaltak. A mutet sikerult, minden rendben volt es mar haza is engedtek. Viszont eleg hiu szemelyiseggel aldott meg az eg es nagyon aggodok a sebek miatt, fokeppen ahol az valadek elvezeto cso volt. Most ott egy hatalmas nagy melyedes van, kb 1-2 cm re tudnam bedugni az ujjam es ott van a varrat egeszen mellyen (hozza kell tennem iszinyatosan fajt az utobbi 3 napban ez a muteti nyilas) Kérdessem az lenne, hogy ez idobel szepen "kirugja"magat es ujra sima hasfalam lesz egy kis heggel vagy jobb ha elkezdek egy jo plasztikai sebesz utan nezelodni, mert ott marad ez az undorito lyuk a hasamon? Bocsanat hogy nem szaknyelven irtam de remelem azert tud nekem segiteni, ill ha van valami alternativ megoldas a problemamra pl: kremek, lezer...stb Akkor azt is szivesen meghallgatom. Tovabbi szep napot

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza műtéti heg témában

Tisztelt Hölgyem!

Ujra sima hasfala lesz, egy kis heggel.

Kérdése jogos, de a tényleges sebgyógyulásra 3-4 hetet várnia kell.

A hiuság sok esetben pozitiv lépésekre is ösztönzi az embert, de kérem, hogy a mütéti területet hagyja most megnyugodni.

Jelenleg sem léser, sem krém nem ajánlott, viszont türelem indokolt.

Üdvözlettel: dr.Kisss.

Kérdés: 2016. május 28., 19:48; Megválaszolva: 2016. május 31., 15:03
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Sport hatására begyulladhat a...
Tisztelt doktor úr! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy vajon mitől tud esetleg begyulladni a lágyéksérv műtét utáni heg. Háló nem lett...
Hasplasztika utáni terhelés II.
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Korábban írtam már Önknek és köszönöm a tanácsaikat. Két hónapja volt egy hasplasztikaműtétem (a leletemen: ...
Gennyes műtéti heg
Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja történt epigastrium felett egy 5X7 mm-es anyajegy eltávolítása ami jóindulatúnak bizonyult, a heg szépen...
Műtét utáni fájások
Tisztelt Dr.Úr/nő az lenne a kérdésem, hogy 2éve volt egy visszeres műtétem pontosabban here varicositas bal oldalon, akkor az alhasamnál húzták...