Hasplasztika utáni terhelés II.

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Korábban írtam már Önknek és köszönöm a tanácsaikat. Két hónapja volt egy hasplasztikaműtétem (a leletemen: hernioplasztika umb+ hasfali izomrekonstrukció) , melynek során a hasfalakat összevarrták és a köldöksérvem is megoperálták. 6 hétig viseltem a hasszorítót, utána fokozatosan elhagytam, 33 cm széles vízszintes vágásom van bikinivonal alatt. Orvosom a kontrollon engedélyt adott a gyermekeim emelésére (12 és 16 kg) illetve a korábbi sportos életmódomra is, ám a heget túl aktívnak ítélte, ezért felírt egy Eurogel nevű krémet. Kérdezném, hogy adhat okot aggodalomra, ha a vágás 12 hét után még elég piros és dudoros, aktív? A korábbi tanácsaikat megfogadva, könnyű tornát folytatok egyelőre, lehet, hogy emiatt nem halványul gyorsabban a heg? Köszönöm válaszukat! Tisztelettel: M. Dia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza műtéti heg témában

Kedves Dia, plasztikai műtétekkel kapcsolatban kevés a tapasztalatom, ezért is javasolt az operáló orvos véleményét kikérni. A heg színének, formájának javulásával kapcsolatos kérdés már annyira a plasztikai sebész asztala, hogy abban végképp nem folyhatok bele. Kérem kövesse operáló orvosa pontos tanácsait, az én korábbi válaszom az általam folytatott sérvsebészeti gyakorlatból indul ki, mely a bőrheg gyógyulásától független. A heg halványodása és a fizikai aktivitás között én nem tudok valós kapcsolatról.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2015. január 12., 20:13; Megválaszolva: 2015. január 13., 11:30
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus