• Atheroma kialakulása mivel előzhető meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Azt szeretném megkérdezni, hogy melyek azok a módok, melyekkel megelőzhető az atheroma (bőr alatti kásadaganat) kialakulása? Még nyár elején volt egy, amit sebészi úton eltávolítottak, és rá két hónapra úgy tűnik, hogy egy másik is kialakulóban van. Szeretném megelőzni a további kialakulásokat, ezért érdekelne, hogy miként lehet elkerülni a betegséget. Válaszukat köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a atheroma témában

        Tisztelt Kérdező! Az atheroma egy faggyútermelő mirigy váladékával teli tömlő, amelynek kivezető nyílása valamilyen okból elzáródott és így a benne termelődött faggyú felhalmozódik. A faggyútermelési zavarok kezelése a megoldás. Ennek része egy csökkentett telített zsír tartalmú diéta. Javasolt egy bőrgyógyászati vizsgálat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 08:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés