atheróma fül mögött

Tisztelt Doktornő, egy héttel ezelőtt bőrgyógyász egy kis csomót „tisztított ki” a jobb fülkagylóm mögött, közvetlenül ahol a fülkagyló a fejhez csatlakozik. Azt mondta hogy atheróma, ami előzőleg be volt gyulladva, az eltávolításkor már gyógyszeres kenegetés hatására lejjebb ment,de nem tűnt el teljesen. Kis vágást ejtett amit nem kellett varrni,sebösszehúzó tapasz volt rajta 3 napig, utána nem volt további teendőm. A problémám az, hogy ugyan nem feltűnően, de a fülkagylóm, az az előtti terület és a nyakam azon az oldalon kicsit feszít kicsit, és enyhén vizenyős. Más nem látja, annyira nem feltűnő,de határozottan érzem. Ezt az első pár napban természetesnek vettem, de azóta se javul, és a seb helye is gyakran fáj, bár az már nem látom hol volt. Az a kérdésem, hogy ez természetes dolog-e,vagy forduljak orvoshoz, és ha utóbbi, akkor milyenhez, sebészhez, fül-orr gégészhez? A bőrgyógyász doktornőhöz nem szeretnék visszamenni, kétszer voltam mielőtt felvágta,és nem tűnt túl biztosnak a dolgában. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza atheroma témában

Vélemyényem szerint szisztémás antibiotikum kezelésre lenne szüksége. Ha nem szeretne a bőrgyógyász doktornőhöz visszamenni, akkor mutassa meg fül-orr-gégésznek.

Kérdés: 2019. október 17., 10:06; Megválaszolva: 2019. október 17., 15:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mi ez a dudor a fejemen?
Kedves Edina! Nemrég észrevettem a fejemen (a homlokom felett a fejem tetején egy kisebb kemény dudort ,ami enyhén fáj is és a dudoron nincs haj (nem...
Kis dudor a homlokon
Tisztelt Doktornő! Két éve kis kemény dudor lett a homlokomon, ami nem nőtt de zavart, így bőrgyógyász lézerrel megnyitotta és kinyomta belőle a...
"Miteszer" a mellen
Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Korábban a jobb mellemen észrevettem egy apró fekete miteszert, és bár lehet, nem kellett volna, de kinyomtam. Azóta olyan...
Lipoma
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr Kérdésem lenne azzal kapcsolatban,hogy egy lipoma alakult ki a hátamon már évekkel ezelőtt amivel nem igazán törődtem...