• Exodor dezodor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/Úr, A kérdésem az lenne, hogy mi a véleménye az izzadásgátló dezodorokról? Több helyen olvastam, hogy "a pórusokat eltömítő dezodorok károsak, mivel nem tud a szervezet méregteleníteni." Ez igaz? Nem tud a szervezet ilyenkor más útvonalon izzadni? Milyen veszélyek vannak? ( Nem igazán találtam konkrét válaszokat eddig) Azért érdekel különösen a válasz, mivel kamaszkorom óta folyamatosan küzdök az izzadással. Télen-nyáron, nyugodt és stresszes helyzetben egyaránt megkeserítette a mindennapokat. Amióta dolgozom azóta még bonyolultabb lett ezt a problémát kezelni, több fölsőt, blúzt csomagolni a táskába, hogy átvészeljem a napot / ami tömegközlekeséssel indítva rögtön minusz egy pólót jelent/ Nem beszélve arról, hogy nem mindig megoldható a fölsők lecserlélése mosakodással egybekötve, ami egyszerű hétköznapi szituációkat is elront, nem beszélve egy állásinterjúról. Egyébként meg kell jegyeznem, hogy alacsony vékony alkattal rendelkezem, és eltekintve egy 3 évvel ezelőtti stresszes időszakra, amikor fájt a gyomrom, egészséges vagyok. naponta sok gyümölcsöt, zöldséget, folyadékot fogyasztok. Hetente mintaszerűen 2-3-szor mozgok (futás, torna) Annyira zavart mostanában nyáron az ujjatlan fölsőket is összeizzadom ilyenkor, hogy rákerestem google-ön a témára és ott olvastam egy fórumon az exodor izzadásgátlóról. Kipróbáltam és nagyon fölszabadító érzés, hogy akármilyen tevékenységet folytatok csontszáraz marad a hónaljrész. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a reggel kiválasztott fölsőben érjek haza, munka, különóra és vásárlás után pl. Viszont aggódom az esetleges mellékhatások miatt, ami így 2 hetes felhőtlen boldog használat után még nem jelentkezett. Mit javasol? hagyjam abba vagy használhatom de iktassak be szüneteket? ( jelenleg komolyan életminőségjavításnak élem meg ezt a dezodort: mégha úgy is tűnhet, hogy túldimenzionálom a dolgot) Előre is köszönöm a választ! Üdv, Dandi

        Dr. Gál Mónika válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! Az izzadásgátló dezodorok használata, amennyiben nem allergiás rájuk, teljesen veszélytelen. A szervezet méregtelenítése nem a bőrön keresztül, hanem a veséken és a májon keresztül történik, azaz a méreganyagok a vizelettel és a széklettel távoznak a szervezetünkből. A manapság használatos dezodorokra pedig egyébként sem jellemző, hogy eltömítik a pólusokat.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 06., 22:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: