Bőrbetegség (? ) a herezacskón

Tisztelt doktor nő/úr! Herezacskómon olyan bőrelváltozást tapasztaltam, amely valamiféle faggyú mirigy, illetve szőrtüsző elváltozás lehet. Fehér színű változó nagyságú kissé kitüremkedő pöttyök. Nem viszketnek, azonban van úgy, hogy egy újabb megjelenik és begyullad. Némelyiket ki tudom nyomni, kásás fehér anyag van benne. A bőrgyógyász szerint ez teljesen normális, illetve fiatalkori hormonális elváltozás azonban engem zavar, mivel a legrégebbi ilyen "kitüremkedés" körülbelül 5 éve van meg, és meglehetősen nagy, szemmel jól látható. A kérdésem az volna, hogy van-e rá valamilyen módszer, hogyan tudnám eltávolítani? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

A szőrtüszőkhöz kapcsolódó faggyúmirigyekből kialakulhatnak ciszták, amik valóban természetes módon előfordulhatnak. Kinyomkodni semmiképpen nem javaslom őket, mert ezáltal könnyen begyulladhatnak. ne viseljen szoros és műszálas alsókat, mivel a dörzsölődés elősegíti kialakulásukat és irritációjukat. A herezacskó bőre igen érzékeny, nagyon óvatos kezelés azért szóba jöhet, de emiatt kérnie kell annak a tanácsát, aki látta tüneteit.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 27., 22:16; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása, Dariel...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007...