Vörös viszkető folt hónaljnál *KÉPPEL*

Elnézést, hogy kétszer küldtem el, de elfelejtettem az előzőhöz a képet csatolni, amelyen a karom látszik! Tisztelt Doktornő! 2-3 hete jelentkezett a probléma mindkét hónaljamnál egyszerre. Először vörös egybefüggő kidörzsölt folt jelent meg. Eddig nem foglalkoztam vele, mert egyértelmű volt számomra, hogy kidörzsölődött, mára a fájdalom elmúlt, azonban egybefüggő vörös folt bőrfelszín látható, amely reggel, illetve este intenzívebben viszket, plusz 1-2 hete ugyanilyen folt jelent meg a jobb karomnak a könyökhajlatában. Bactroban kenőcsöt használtam rá, amely csillapította eddig, és már szinte el is múlt, már csak halvány rószaszínes volt, Mostanra azonban visszapirosodott, ugyanez a helyzet a hónaljamnál is, ott is hol csillapodik, hol erősödik. Valami gombás fertőzés lehet? vagy allergiás tünet? Milyen kenőccsel, spray-vel tudnám esetleg csillapítani, eltüntetni? Kösöznöm szépen!

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

A kidörzsölődött, hámhiányos felület könnyebben befertőződik. lehetséges, hogy gomba alakította ki a makacs és terjedést mutató foltokat. Recept nélkül beszerezhet több gomba ellenes készítményt például Lomexin krém, Batrafen krém vagy hintőpor, Lamisil dermgél stb. Ha ezek valamelyikének használatával sem indul meg a javulás, mindenképpen forduljon bőrgyógyászhoz.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 20., 09:55; Megválaszolva: 2011. március 22., 11:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása, Dariel...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007...