Kis csomó

Kedves Doktornő! Lassan 2 hónapja nagyjából a bugyivonalnál a lábam között kialakult a bőr alatt egy kis borsónyi csomó.Biztos, hogy nem pattanás.Nyomásra fáj, amúgy nem, és piszkálásra, nyomkodásra megnő. A nőgyógyászom nem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget, ultrahanggal megnézte és azt mondta nincs benne folyadék valószínűleg.Betokosodott szőrtüsző gyulladást mondott, de nem tűnt túl biztosnak.Én azért sem gondolom mert kívülről semmi nem látszódik, hogy ott lenne a kis csomó, épphogy egy pici pír, semmiféle gennyes dolog nincs benne szerintem, és kemény.Ha nem piszkálom, nem éri nyomás akkor pedig kisebb lesz.De mivel lovagolni járok, elkerülhetetlen, hogy ott ne érje erős nyomás, és fájdalmas is közben.Illetve pár napja a másik oldalt is kezd kialakulni egy ugyanilyen.Létezik, hogy a lovaglás miatti erős nyomástól alakul ki? (Mert szinte minden lovaglás után fáj a szeméremcsontom a sok ütődéstől.) Kivágatni nem szeretném, mert a nőgyógyászom is azt mondta, hogy a heggel utána, azzal is gyakran lennének gondok, illetve azért sem mert mint említettem, ha nem éri nyomás kisebb lesz. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

Lehet, hogy egy gyulladás utáni granuloma, ami a fizikai inger miatt nem gyógyul. Javaslom, hogy kenje naponta többször Fucidne-nel, ha így se javul, keressen fel bőrsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2011. március 09., 18:54; Megválaszolva: 2011. március 10., 10:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb....