Szauna

Bőrgyógyászhoz intézném a kérdést. Inkább esztétikai jellegű, de nagyon bánt. 1 hete szaunázni voltam, finn szaunában. Kb. 4-5 alkalommal, 10-15 percig. Közben ittam másfél l vizet. Másnap reggel a szemem környéki bőr teljesen beráncosodott, és karikás lett, a bőr pedig olyan petyhüdt, hogyha összecsippentem, szinte percekig tart, míg kisimul.Szóval olyan benyomást kelt, mintha az összes nedvesség eltűnt volna a bőr alól. Szinte a szemüregem vonala is látszódik. Cirka 6-8 évet öregedtem 1 nap alatt.Egyébként rendszeresen járok szaunázni, nincs semmilyen káros szenvedélyen, évek óta használok hidratáló, szemránckrémet, sminklemosót, nem értem mi történhetett. Visszaállhat-e még az eredeti állapot, mert ez most nagyon elkeserít? Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

Gyors folyadékvesztés okozhatja a bőr hasonló elváltozását. A szaunahasználat esetében nem jellemző az ilyen tünet jelentkezése. Feltételezhetően egyéb hatások is hozzájárultak. Ez- legalábbis részben- visszafordítható folyamat. Fogyasszon sok folyadékot és használjon mélyhidratáló hatású szemkörnyéki bőrápoló krémet.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 02., 21:50; Megválaszolva: 2011. március 06., 18:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Övsömör meddig fertőző?
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba