Arc gomba?

Több mint egy hónapja az arcomon éjjelről reggelre kisebesedett anélkül, hogy jelét láttam volna valaminek is. A seb kezdett nőni és sárgás sebet hagyott maga után. A patikában kaptam rá kenőcsöt, ami sebek gyógyítására van, helyben keverik, de csak időlegesen segit mert kiújul az arcomon máshol pár nap múlva. A sebek helyén több mint egy hétig vagy még tovább piros folt marad és nehezen tűnik el. Mostanában észrevettem, hogy előtte kihólyagosodik mint egy vízhólyag, csak nem olyan tiszta, de nem is gennyes mint egy pattanás. Ezek a sebek körülbelül akkorák, mint egy ujjlenyomat. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mi lehet és, hogy mivel tudnám gyógyítani\kezelni, úgy, hogy ne maradjon piros folt a helyén a bőrömön. Az ajkamon is kijött már illetve a szemem alatt is, annyira közvetlen, hogy zavarta látásban. Stressz hatására esetleg nem jöhetett ki? Vagy csak gomba \ fertőzés lehet az oka?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves íKérdező!

Az Ön által vázolt tünetek leginkább bakteriális fertőzés okozta impetigóra jellegzetesek (magyarul ótvar) . Ez nagyon gyorsan terjedhet szét a bőrén és másokra is fertőző, amennyiben valóban erről van szó. Kezelése szájon át szedett antibiotikummal történik. egyéb hólyagokkal, sebekkel jelentkező bőrtüneteket okozhat fényérzékenység és egyes gyógyszerek szedése is pl., de önmagában a stressz nem okozhat ilyet.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 11., 08:04; Megválaszolva: 2011. február 15., 13:24
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb....