Mitől hullhat a hajam?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fél éve hullik a hajam eléggé erőteljesen. Úgy vettem észre nem foltokban, hanem mindenhonnan. Elmentem bőrgyógyászhoz, ahol Elocom oldatot és Tinctura capsici nevű hajszeszt írtak fel. Nem igazán ismerem ezeket a készítményeket, nem nagyon merem alkalmazni, de a capsicines oldatot elkezdtem használni. A fogorvos fogröntgent javasolt, ami elég drága... A vérvételen a TSH-m 5.38 lett, amitől kicsit megijedtem. Ön szerint mennyire veszélyes ez az érték, kell e tartanom a pajzsmirigy alulműködéstől? Valamint tanácsos lenne e megcsináltatnom a fogröntgent? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza hajhullás témában

Kedves Kérdező!

A diffúz hajhullások hátterében gyakran rejtett góc szerepe igazolódik, de néhány hónappal ezelőtt elszenvedett betegség, gyulladás, de a kár lelki stressz is kiválthatja. Amennyiben utóbbiak kizárhatóak, javasolt a góckutatás, melynek részét képezi a fogászati szűrés röntgen vizsgálattal egybekötve.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 07., 12:50; Megválaszolva: 2011. február 09., 21:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése