Pajzsmirigy gyulladás

Panaszaim november elején kezdödtek. állandó nehéz nyelés, gomboc érzet a torokban, torok és fül fájás. A háziorvosom torokgyulladásra (munkám miatt: óvónő, sok felsőléguti fertőzésnek vagyok kitéve) gondolt nov. végén Zinnat-ot írt fel ami nem használt. December elején belázasodtam napokig 38, 5, felkerestem gégész szakorvost aki mindent rendben talált. A Soproni Erzsébet Kórház Endokr. szakrendelésére márc. végére kaptam időpontot, lázas betegségem ellenére sem fogadtak ezért felkerestem Sopronban egy belgyógyász privát rendelését. Diagnózis: Autoimmun thyreoditis gyógyszerek: Medrol 32mg. Xilox 2*1, vérkép eredmények: vc 5, 1 kn 5, 3 crea62 we 33 chol 5, 3 hdl 1, 4 ldl 3, 5 tg 0, 8 TSH 1, 240 Monocita 0, 9 Mon% 12, 5 Vérsejtsüly 33, CRP 16, 3 TG 44, 1 TG antitest 20 TPO antitest 10 TRAK 0, 51. UH: a pm mk lebenye megnagyobbodott homogenen hyperdenz. A gyógyszerek szedése alatt nagyon legyengültem és nem is sokat segitettek állapotomon, a medrolt az orvos 8mg-re csökkentette, Xiloxot napi 1-re. Következő vérkép: TSH 1, 120 FT4 15, 6 FT3 4 (2011.01.07.-én) Mert nem éreztem jól magam, tüneteim változatlanok voltak csak a lázam múlt el, de még mindig alig birtam nyelni, nagyon rekedt voltam, ezért felkerestem egy másik orvost, másik városban. Diagnózis: Subacut thyreoditis zsjlása lehetséges, bár kissé atypusos. A gyógyszereimet ne szedjem és a pajzsmirigy területét Voltaren krémel kezeljem. Pihenjek sokat., 2011.03.16.-án vérkép: TSH FT4 FT3. Panaszaim továbbra is fenállnak, mindezek mellett nagyon hullik a hajam, száraz, durva a bőröm, fáradt vagyok. kimerült, állandóan fáj a fejem, erős migrénem van. A háziorvos szerint nyugodjak meg szedjek vitamint és ne foglalkozam a betegséggel. A szakorvoshoz nem kell visszamennem, menjek dolgozni ha jól vagyok. Mikor leszek jól, egyáltalán mi a bajom, mi okozza a tüneteimet, mikor menjek vérvételre? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt Kérdező,

a tünetek és a leletek alapján ez tényleg lehet pajzsmirigy-gyulladás. Szerintem sürgősen semmit nem kell tennie, de márciusban menjen ell az endokrinológiai vizsgálatra. Ha régen migraines, akkor ezzel sincs különösebb teendő, ha viszont most kezdődtek ezek a panaszai, akkor ezt is tovább kell vizsgálni, neurológusnál. A többi tünet (fáradtság, hajhullás, száraz bőr) társulhat a pajzsmirigy-gyulladáshoz.

Kérdés: 2011. január 31., 10:34; Megválaszolva: 2011. február 02., 08:21
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések