Folyamatosan lehámló bőr

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A bal tenyeremen mindenféle fizikai behatás nélkül képződött az ősz folyamán egy kb. 3 cm sugarú bőrkeményedés, majd az felrepedezve levált. Ezután újra megjelent a bőrkeményedés, ami ismételten levált. "Mg. emdl." feliratú kenőcsöt kaptam rá, mely megszünteti a bőrkeményedés kialakulását, azonban a terület alkalmanként viszket, és a friss, vékony bőr leválik a területről. Az érintett terület világos piros színű, gondolom a vékony bőrréteg miatt. Érintésre nem fáj. Mi okozhatja ezt a tünetet? Menjek el ismét orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza hámló bőr témában

Kedves Kérdező!

Feltehetően túlzott elszarusodással járó ún. hyperkeratotikus ekcémával állunk szemben. Ilyenkor nem elegendő a fokozott bőrmegvastagodás leválasztása, hanem az ekcémás gyulladást is kell csökkenteni. Emiatt tanácsolom, hogy forduljon bőrgyógyászhoz.Lehetőség van a kezelés mellett az allergológiai kivizsgálására is.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. január 23., 05:24; Megválaszolva: 2011. január 26., 08:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló szemöldökbőr
Tisztelt Szakértő. A szemöldököm alatti bőr úgy 6-7 hónapja intenzíven hámlik. De csak az egyik alatt. Régebben is volt ilyen probléma...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás