Milyen hatással van a terhességre?

Ovodás korom óta pikkelysömöröm van, most 25 éves vagyok. Főként a fejbőrön és a fülemen van. Babát tervezünk és szeretném tudni hogy a terhesség mennyire befolyásolja ezt a betegséget? És ha befolyásolja akkor milyen irányba? Illetve ha terhesség alatt is használom az ELOCOM oldatot abból lesz-e baja a babának? Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pikkelysömör témában

Kedves Kérdező!

A pikkelysömör általában spontán javul a terhesség alatt, viszont gyakorta a szülés után rosszabb, mint az azt megelőző állapotban. A szoptatás is megnehezíti azonban a kezelés megválasztását, emiatt nem árt előre felkészülni arra az eshetőségre, hogy ebben az időszakban intenzívebb kezelésre szorul. Javaslom, hogy már most forduljon pikkelysömör -szakrendeléshez, ahol gondozásba veszik és a terhesség alatt és a szoptatás idején is segítenek önnek.

Üdvözlettel: Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

Kérdés: 2008. június 21., 23:02; Megválaszolva: 2008. június 21., 23:02
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések