• Milyen betegség lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Őszintén megmondva azért regisztráltam az oldalra mert sok jót hallottam az ilyesféle orvoslásról. Nekem egy nagyon kellemetlen "Betegségem-tünetem" van. Körülbelül négy hete kezdődött először az egész. Este zuhanyzás,fogmosás és egyéb dolgok után leültem a számítógépem elé és egyszer éreztem,hogy nagyon kezd viszketni a tenyerem.... Ezzel persze nem is lett volna probléma,mert kit izgat egy kis tenyérviszketés.De amikor az ember nem tudd aludni mert egész éjjel a kezét vakargatja akkor igencsak kezd zavaró tényező lenni.Folytatnám a tüneteket. Ezek a tünetek valóban olyanok mint a mesékben,egyszer volt,egyszer nincs. előjön 2-3 napig tart és eltűnik megint egy pár napra. Már a negyedik hete,hogy minden csütörtökön előjönnek a tünetek.És pont úgy jött ki a lépés,hogy minden pénteken mentem ki egy kis faluba a barátaimhoz.És amint vasárnap hazaérek semmi gond nincs a kezemmel.Erre a barátaim azt mondták ez a friss levegő hiányérzete:) Csak szerencsére nem tudják mennyire kellemetlen az amikor az ember éjjel nem tudd aludni mert önkénytelenül a kezét vakargatja. Nos már a negyedik héten azaz a tegnap este megint előjöttek a tünetek.De most már egyre komolyabban kezdem venni a dolgot.A tenyerem teljes felülete vörös a vakarástól és viszket,amint abbahagyom a vakarást egyfolytában égő érzést érzek rajta.Kezdenek apró lila foltok keletkezni a tenyerem közepén szépen körívesen kifelé haladva.Tegnap este lefekvésnél nagyon viszketett a hátam és amikor beálltam a tükör elé csak azt láttam,hogy egy merő kiütés a hátam.(Amik eddig nem voltak) A kiütések körömnagyságúak voltak.Most jelenleg megittam 1 Calciumot de nagyon kevés jobbulást éreztem csak. Elnézést kérek ha nagyon zagyva és összevissza a beszédem de az éjjel semmit nem aludtam és eléggé szét vagyok esve. Várom a megtisztelő válaszát! Üdvözlettel:Lajos

        Dr. Gál Mónika válasza a viszketés témában

        Kedves Lajos! Tünetei allergiás urticariának, magyarul csalánkiütésnek felelnek meg. A tenyéri viszketés is beleillik a kórképbe. Minél hamarabb forduljon háziorvosához, mert ez a betegség akár ajak- vagy gégeoedemát is okozhat, akár fulladáshoz is vezethet szélsőséges esetekben. Hátterében igen sokféle tényező lehet. Elsősorban gyógyszerekre, ételekre kell gondolnunk, de gócok, fizikai tényezők(pl. hideg, meleg) szerepe is lehetséges. Mielőtt azonban a részletes kivizsgálás elindul el kell önt látni allergia ellenes készítményekkel és a megfelelő sürgősségi szerekkel. Recept nélkül máris vehet cetirizine, vagy loratadine vagy levocetirizine tartalmú tablettát, amiből naponta egyet kell bevenni, de ez természetesen nem helyettesíti a tényleges orvosi vizsgálatot, terápiát


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 07., 08:22; Megválaszolva: 2010. október 08., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: