• Vörös fejbőr, hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Gal Monika Doktorno, Velemenyet, tanacsat szeretnem kerni. 18 eves koromban a hajam eros hullasnak indult, akor azt mondtak nem kell komolyan venni, sok hajam van meg.szedtem soreleszto tablettat. A hajhullas azota ho jobb volt hol kevesbe.most 33 eves vagyok, kb 1 eve eszrevetem h a fejtetomon piros a bor es kicsit erzekeny, par honap elteltevel ez rosszabb lett, ego-viszketo erzes neha elviselhetetlen. Piros kis pattanasszeru kiemelekdesek is vannak ami vakaras utan kiveresedik.Voltam borgy nal, a siekrtelen gombaolo samponok utan szedtem antibiotikumot 2 honapig, majd szteroidos sprayvel is probalkoztunk. eloszor az ego erzes rosszabb lett, majd javult, egy -ket honapig az allapot javult, ost ujra elojott. Kerem adjon tanacsot.2 honapja csinalom a candida dietat is ,remeltem, h ez a problema is a candidasis tunete. A hajhullas es voros fejbor lokalizalt a fejtetore.valaszat elore is koszonom

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Leírt tünetei fejbőri seborrhoeára utalnak. Jellemző,hogy az ön által részletezett gyulladásos tünetek miatt átmenetileg hullik a haj. A seborrhoea romlik stressz hatásra, rosszabb lehet télen és koratavasszal. Jellemző,hogy bármilyen jó, sikeres kezelést is állítunk be, a fejbőr néhány hónap után megszokja azt. Egyénenként változó idő után, de általában 3-6 hónap után változtatni kell a samponon, ecsetelőn. "Rutinos " seborrhoeások 3-4 kombinációt váltogatnak ciklikusan. A betegség szépen gyógyítható, de nem kezelhető, 50-55 éves korig számolni kell vele. A candidiasis diagnózist pedig fenntartásokkal kell kezelni,csak abban az esetben higgye el, ha tenyésztéssel alátámasztják a feltételezést.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 05., 16:38; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés