Tetoválás utáni problémák.

Tisztelt Dr.Úr/Nő! Az történt velem, hogy kb:1 hónapja csináltattam egy tetoválást a jobb melkasomra.Szalonban steril körülmények között, viszont az tetoválást követő napokban elmentem futni illetve melegben dolgoztam. A tetoválás legyógyult lwehámlott, de alatta izomfálydalom érzékenység alakult ki és a jobb hónaljamnál lévő nyirokcsomó megduzzadt és érzékeny fáj azóta is.illetve hőemelkedésem volt folyamatosan és 2 alkalommal lázam is. kaptam Augmentint melyet beszedtem egy hét alatt de nem szűntek a panaszok és ezt követően befeküdtem egy kórházba ahol vénásan kaptam szintén antibiotikumot egy héten keresztül. A hőemelkedés megszűnt, de a nyirokcsomó még mindíg meg van duzzadva és érzékeny illetve még mindig fáj néha. Az volna a kérdésem, hogy ez miért van, hogy még mindíg duzzadt és érzékeny, illetve hogy meddig tart, még visszahúzódik és elmúlik az érzékenysége.Továbbá lehet -e komolyabb szövődmény a továbbiakban. Más nyirokcsomó is megduzzadhat -e még ez miatt.Van -e okom tartani attól, hogy el kell távolítani a tetoválást.Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező! A tetoválás okozta gyulladás a bőr alatti lágyrészekben is zajlott. Ennek következménye a regionális nyirokcsomók gyulladása. Amennyiben még mindig fájdalmas, esetleg tovább növekedne egy ellenőrzésre vissza kell menni. Gyulladás után akár hetekig-hónapokig is tapinthatóak a megnagyobbodott nyirokcsomók. Elképzelhető, hogy a gyulladás előtti méretre nem is fog visszacsökkeni.

Kérdés: 2010. augusztus 28., 15:06; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 09:34
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség