• Szimmetrikus körömleválás gyermekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem (4 éves kislány) 4 hüvelykujjáról egyidőben a körömlemez levált, egyben új körömlemez kezdett kinőni. A többi köröm ép, egészséges küllemű. Most kb. 1,5-2 mm tartja a régi körmöket. Mi lehet az oka a tüneteknek? Lehet-e összefüggés a május, június hónapokban dúló, a község belterületét elöntő belvízzel? Június elején volt a kislánynak egy vírusfertőzése magas lázzal, nagyon fájdalmas száj-, és nyelvhólyagokkal, ami magától elmúlt 7 nap alatt. Most az én lányomon kívül még két gyermek van a településen ilyen körömleválással. Július, augusztus hónapban nem volt óvodában. Mindennapos ez a tünet? Csak nekem hat olyan furcsának?

        Dr. Bodnár Edina válasza a köröm témában

        A júniusban lezajlott fertőzés okozhatta a körömleválást, ne aggódjon spontán megoldódik, rendes köröm fog a helyére nőni. Szedjen a kislány C-vitamint.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 26., 21:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 29., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés