Hámszemölcs elmúlhat teljesen?

A lábamon sok számban előforduló narna folt az orvos szerint hámszemölcs, a hámlasztó kenőcsön kivül van-e valamilyen gyógyítási mód, ill megelőzés az újabb foltok elkerülésére. Köszönettel V. Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

Kedves Katalin! Feltehetően ún. verruca seborrhoicáról lehet szó, ami magyarul "időskori szemölcsként" emlegetünk és az évek alatt a bőr által összegyűjtött napfényártalom hatására alakulnak ki. Jóindulatú elváltozások, nőhetnek, viszkethetnek, de kozmetikai problémán kívül egyéb problámát nem okozhatnak. Sebészeti eltávolításuk (lekaparják egy éles kanálhoz hasonló eszközzel)ezért nem indokolt általában. Egyébként a hámlasztó krémek nemsok hatással bírnak ebben az esetben. Viszont használjon fényvédő krémet mindenképpen, ezzel gátolhatja újak kialakulását.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 05., 18:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 07., 19:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?