• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Piros foltok jelennek meg az arcom jobb es bal oldalan (leginkabb jobb oldalt) es a nyakamon. Csak akkor jon ki, ha a szabadban vagyok, altalaban ha erosen sut a nap, ezert nap allergiara gyanakszom. Abban biztos vagyok, hogy nem etel okozza. Nidoflor kremet hasznalok, amitol el is mulik, de ha a szabadba megyek ismet kijon rajtam.Eleg erzekeny, zsiros a bor az arcomon.

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező!

        Valóban lehet allergia. Bár a valódi napallergia általában már gyermekkorban jelentkezik csalánkiütés-szerű göbök formájában. Különböző tesztekkel igazolható ill. kizárható. Az ilyen teszteket speciális Photodermatológiai központok tudják elvégezni. Javaslom használjon magas faktorszámú fényvédőkrémet (SPF50+), amely-ha valóban nap provokálja, vagy legalábbis rontja a tüneteit-megakadályozza, de legalábbis enyhíteni fogja azok jelentkezését. Természetesen a legjobb, ha szakorvoshoz fordul panaszaival.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-09 13:35:36; Megválaszolva: 2010. június 09., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés