• Fehér foltok a péniszen, és a makkon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A képen látható foltokat tavaly nyáron vettem észre magamon. A fitymámon lévő folt felülete kissé érdes, a makkomon lévő folt pedig érzéketlen. Nem okoztak semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget, csak zavar. Gombára próbáltam a foltokat kezelni, de nem segített. (Canesten, Lamisil)

        Mi okozhatja öket, illetve gyógyítható-e, valamint a makkomba visszatérhet-e az "érzés"?

        Itt az oldalon egy hasonló problémára lichen sclerosus et atrophicus-t tippeltek, de a neten található képek gyulladt bőrfelületeket ábrázolnak, amit én nem tapasztaltam egyáltalán. Mi más okozhatja még esetleg? (Pl Candida, stb? ) Ha mégis ilyen autoimmun jellegű probléma(nagyon remélem, hogy nem), akkor azt egy egész életen át kell kezelni, vagy el is múlhat magától?

        Szexuális kapcsolatom ezidáig nem volt, és emiatt egyelőre nem is lesz.

        Köszönettel: J

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Sajnos a kép alapján lichen scelorus et atrophicus betegsége van, melyet lokális steroid krémmel kell kezelni. Fontos a rendszeres bőrgyógyászati kontroll, mert a betegség talaján rosszindualtú daganat is kifejlődhet.


        Dr. Bodnár Edina
        urológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-17 18:12:17; Megválaszolva: 2010. március 17., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.