Csaláncsipéshez haszonló égő viszketés érzés lehet rühesség?

Tisztelt Doktor úr!

Nagyon el vagyok keseredve, mert egy számomra eddig ismeretlen bőrviszketésben szenvedek. (több alergiás jellegű bőrbetegségbem volt már sajnos) Sajnálatos módon a bőrgyógyászati rendelőbe heteket, hónapokat kell várni arra, hogy ellátást kapjon valaki. Tüneteim sajnos a rühességre utalnak. Csaláncsipéshez haszonló égő viszketés és feszülés  (mellbimbómon, hónaljban, combom ülő felőletén, homlokamon, nyakamon kezdődött majd egész karomon és lábamon folytatódik) . Bőröm egyébként különösebb látható elváltozást nem tapasztalok. Amikor erősebben megvakarom, akkor véraláfutás szerű elváltozás alakul ki. Viszketés éjjel, nappal kínoz.Nem akarom, vagy nem tudom felfogni, hogy egy pedáns nő vagyok és ez megtörténhet velem, hogy rühes vagyok.Családom is elkaphatja, mert tudomásom szerint fertőző? Mit tegyek?

Tisztelettel várom válaszát!

Köszönettel

 

Dr. Csuth Ágnes válasza rühesség témában

Kedves Kérdező!

A rühesség sajnos napjainkban elég gyakori, a pedáns családok körében is terjedő betegség. Az alkalmazott 3 napo szalicil-kénes kenőkúrás kezelés után ruháit ágyneműjét főzőprogrammal mossa ki, megelőzésképpen a családnak javasolt Linimentum scabicidum használata. A viszketés enyhítésére antihisztamin bevehet.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 27., 22:29; Megválaszolva: 2009. augusztus 27., 22:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rüh vagy ekcéma?
Milyen bőrprobléma lehet ez?
Két hónappal ezelőtt kiütések jelentkeztek a hasamon, mell alatt, mindkét oldalon. Nagyon viszket. Van amikor sűrűbb. Háziorvos szerint pókcsípés....
Rühesség
Egy rokonomat orvoshoz vittem (nem elunk egy haztartasban, ritkan talalkozunk) , kiderult ruhes. Kb. 15 percig ultunk egy autoban, amit azota folyamatosan...
Rühesség viszketés nélkül
Szép napot! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik e az, hogy egy négy éves gyermek állítólag rühes, de egyáltalán nem jelentkezett nála...
RÜHFERTŐZÉS: MIKOR LEHETEK BIZTOS...
TISZTELT GÁL MONIKA DOKTORNŐ! AZ INFECTOSCAB KEZELÉS URÁN IS MÉG JÖNNEK KI KIÜTÉSEK, IGAZ, HOGY MÁR ALIG VISZKETNEK. A DOKTORNŐ ÍRTA.HOGY A...