Varras anyajegy

Jó napot kívánok!

 

A tegnapi nap folyamán vettem észre a hasamon egy jóideje meglévő anyajegy változást. A formája nem változott, de a tetején sötét foltok jeletnkeztek., Mintha varas lenne. Nem emlékszem rá, hogy beütöttem volna. A hétvégén fizikai munkát végeztem, elég hosszú ideig, de nem éreztem fájdalmat és vért sem vettem észre.

Körülötte változatlan a bőr, nincs piros folt fájdalmat, irritációt sem érzek (talán egy kis bizsergést, hogy ott valami nem stimmel, de ez szerintem csak, amiatt, hogy észrvettem). Munkám miatt nem tudok ellátogatni azonnal orvoshoz. Nagy lehet a baj?

 

Válaszukat köszönöm!

Szép Napot kívánok!

WEBBeteg szakértő válasza anyajegy témában

Kedves Kérdező! Az anyajegyek életünk folyamán változhatnak, ami még nem jelent feltétlenül rosszindulatú elváltozást. Bár nagyon jól leírta az "anyajegye" megjelenését, ebből még nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy mekkora lehet a baj. Szükség van, dermatoszkópos anyajegy vizsgálatra, hogy egyértelműen el lehessen dönteni a kérdést.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 27.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Sérült anyajegy leesett
Üdvözlöm! Pár nappal ezelőtt véletlenül belekaptam egy anyajegybe, ami nem vérzett jelentős mértékben, pár napra rá bevarasodott és leesett. Alatta csak sima...
Festékes anyajegy
Kedves Doktornő! Az alábbi mellékelt leletet kaptam az anyajegyszürést követően. A kérdésem, hogy a lelet azt jelenti, hogy egy rosszindulatú elváltozást...
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Tisztelt Doktornő Véleményét és tanácsát szeretném kérni. Pár évvel ezelőtt teljesen egy időben a bal szemem alatt és az orromon megjelent egy szemölcsnek tűnő...
Anyajegyelváltozás
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni. Kettő darab kérdésem lenne. 1. A péniszemen kijött egy nagyon pici, barna anyajegy, valamelyik nap, de már...
Anyajegy
néhány hónapja azt vettem észre, hogy egy korábban szinte bőrszínű anyajegy sötétebb lett és mintha jobban kiemelkedne. Apró és szabályos, kb 0.5 cm átmérőjű....
Szövettani eredmény értelmezése
Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Azért fordulok Önhöz mert tavaly ősszel levettek egy anyajegyet a lapockámról, de az Erasmus miatt csak most volt lehetőségem...