Amputáció után fényterápia?

Tisztelt doktor úr!

Nagybátyámnak kb. 1 hónapja amputálták a bal lábát combközéptől. A műtét után a sebet fel kellett nyitni, mert gennyesedési folyamat indult el. Naponta kötözték a kórházban és öbítették hyperollal, majd tamponálták. Második hete van otthon, a nővér h-p-en kötözi lakásukon, szerdán a kórházban végzik ugyanezt. Változás nem tapsztalható csak a fájdalom marad és  erős szaga van. A kérdésem az lenne: Bioptron fényterápiával fedőkötés alkalmazásával kezelhető-e a seb, hogy kitisztuljon és meginduljon a gyógyulási folyamat? Ha igen naponta hányszor és mennyi ideig kezelhető? Egy Bioptronos volt kollégám szerint  oxigén nélkül szaporodó baktérium okozza a problémát és ezzel megoldható lenne. Félünk, hogy tovább fogják vágni a lábát és ezt nem szretném.

Válaszát előre is köszönöm.

                                             Köszönettel Tóth Józsefné

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza amputáció témában

Kedves Tóth Józsefné!

Meg lehet próbálni a Bioptron lámpa használtát, de sajnos én nem tudom hogy naponta mennyi ideig kell kezelni vele a sebet (ezt inkább a Bioptron lámpás kollégájától kérdezze meg) .

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. április 05., 20:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás