• Minoxidil

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Másfél éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta hullik a hajam. A bőrgyógyász Alpicort F oldatot írt fel, ami csökkentette ugyan a hajhullás mértékét, de nem állította el. Szeretném megtudni, hogy az Alpicort F mellett használhatom-e a Regaine oldatot is? És vannak-e káros mellékhatásai a minoxidilnak?

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Tiszelt Kérdező!

        Nyugodtan használhatja a kettőt együtt, sőt még szedhetne mellé 2x1 kapszula Forcapilt.

        A Regain oldat tájékoztatójában szereplő mellékhatások a következők:
        Helyi mellékhatás lehet a hajas fejbőr enyhe gyulladása. Az irritációs bőrgyulladás (bőrpír, hámlás, égő érzés) kevésbé gyakori volt.
        Ritkán allergiás bőrgyulladást, szőrtüsző-gyulladást, hajhullást (alopeciát), nemkívánt erős haj-és szőrnövekedést és a bőr faggyúmirigyeinek fokozott működését észlelték.

        Általános mellékhatásként jelentettek ritkán allergiás reakciót, csalánkiütést, allergiás orrnyálkahártya-gyulladást, arcduzzanatot, légszomjat, fejfájást, ideggyulladást, szédülést, zavartságot, vizenyőt, mellkasfájdalmat, vérnyomásingadozást, szívdobogás-érzést és pulzusszám-változást.

         Dr. Bodnár Edina

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-03 23:39:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés