• Festékes anyajegy eltávolítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bőrgyógyász! Egy bőrgyógyász 3 db anyajegyem eltávolítását javasolta, a sebészeten időpontot is kaptam. Mivel a vágás-varrás számomra rémálomnak tűnik, elkezdem keresgélni a neten. Ekkor olvastam egy budapesti lézerklinikáról, ahol az eltávolítást az alábbi "barátibb" módon végzik: "A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. Az eltávolítást egy wolframhurokkal végezzük, melynek vonalában a rádióhullámú sugárzás energiáját felhasználva "sejt elpárologtatást" hozunk létre, és ezzel kimetsszük a kóros elváltozást. Az eljárás jellegénél fogva a környező szövetekben minimális hő károsodást okoz, ennek köszönhetően szövettani vizsgálatra alkalmas, éles szélű minta nyerhető. Miután a festékes anyajegyet a bőrből az ép részben, haránt irányban eltávolítottuk, a helyén a szemölcs alapjának megfelelő nagyságú, horzsolásszerű seb marad. Ezt egy gyorstapasszal leragasztjuk. Az eltávolított anyagot szövettani vizsgálatra küldjük." Mi az Ön véleménye erről a módszerről? Választhatom ezt? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy eltávolítás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Én a sebészi kimetszést jobbnak találom, mert ilyenkor az anyajegy alapján lévő sejtek bentmaradhatnak, nem kontrollálható az eltávolítás. Ez ellentétben szebb kozmetikai eredményt ad.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-10 22:48:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés