Kézi elváltozás számítógép használata miatt.

Éveken keresztül, naponta órákat töltöttem számítógép előtt, legtöbbször játékokkal, de most az online oktatás beköszöntével szinte az egész napot gép előtt töltöm. Régebben 1-2x kisebesedett a kezem, pontosabban érzékenyebb lett a bőr, ahol az az egérpadhoz ért. Most arra figyeltek fel a szüleim hogy vörösebb és vastagabb a bőr és aggodalommal tölti ez el őket, hátha valamilyen betegséghez/gyulladáshoz vezethet ez. Semmilyen fájdalmat, gyulladást nem érzek, nincs más tünetem a látszati elváltozáson kívül, amit érzékelek. A kérdésem az lenne, hogy milyen következményei lehetnek ennek, hosszútávon alakulhat e ki emiatt valamilyen elváltozás, betegség? Amennyiben erre van esély, hogyan lehet ezt enyhíteni a számítógép használatának mellőzése mellett. Tisztelettel: Ádám

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza ekzema témában

Valószinű, hogy allergiás reakcióval válaszol az egérpad anyagára, ezért ekcéma alakulhat ki a kezén. Esténként kenje szteroid krémmel, hogy a gyulladást visszahúzza.

Kérdés: 2021. január 17., 13:08; Megválaszolva: 2021. február 16., 18:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrkiütések gyermeken
Ekcéma tünetek kezelése és oka
Gyerekkorom óta szenvedek ekcémás tünetekkel. Általában egy bizonyos testrészen jelennek meg, ilyenkor a háziorvos szteroidos krémet írt ki rá, amit...
Vissza-visszatérő kiütés
Ekcéma
Jó napot! Teljesen el vagyok keseredve mert az ezredik kenőcs, fürdető, csepp sem használ. Próbáltuk már az Exxema repair kenőcsöt, linola...
Bőrprobléma
Tisztelt Doktornő! Mind a két oldalamon nagy felületen viszkető pirosodás alakult ki! Bőrgombára gyanakszom ezért próbáltam már canestent lomexint...