Bal lábszáramon piros folt, kiütés, viszketés, mi lehet ez?

Üdvözlöm, a bal lábszáramon, egy piros folt található, amely reggelre halványabb és nap végére erősebben látható, nap végén viszketéssel, amely krémezésre javul, de teljesen nem múlik el már másfél éve. Bőrgyógyásznál egyszer voltam vele, azt mondta, nem veszélyes és egy krémet kaptam, amitől nem múlt el. Tudom vissza kellene mennem hozzá, de nincs rá lehetőségem most, ezért írok önnek, nincs valami ötlete, hogy mi lehet ez? Esetleg valami tipp amit megpróbálhatnék otthon? Csatoltam képet. Köszönettel Márk

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza lábszár témában

Visszeresség miatt szokott ilyen panasz megjelenni a lábszárakon. Szedjen Detralex tablettát, illetve kezelje lokális steroid krémmel. Ússzon és biciklizzen, mely javit a vénás keringésen. Kerülje az egyhelyben állást és a hosszan tartó ülést.

Kérdés: 2020. szeptember 13., 10:28; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 10:55
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros, hámló folt a lábszáron
Kedves Hölgyem/Uram! Kb.két hónapja jelent meg a bal lábszár elülső felületén egy kb.200 Ft-os nagyságú, nem szabályos kör alakú piros folt...
Folt a lábszáramon
Tisztelt Doktornő! 2017.Április közepe óta van a bal lábszáramon ez a folt. Az elején fájt, duzzadt volt, majd kb 1, 5 hónap után magától...
Hólyagos, sebes lábszár
Tisztelt Doktornő! A probléma amivel Önhöz fordulok a múlt évben tavasszal/nyáron kezdődött. A jobb lábszáramon vízhólyaghoz hasonló apró...
Bőrelváltozás kézfejen
Tisztelt Doktornő! Kérem nézze meg a csatolt képet a kézfejemen található elváltozásról! Ez vajon gomba, vagy valami más? Mivel...
Vénagyulladás
Tisztelt érsebész orvos Rendszeresen kapok kemoterápiát fluorouracillal, van benne 48 órás infuziós pumpa is. A infuziós branül környékén...