• Gyanús anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egyik talpamon már több éve megtalálható egy 2-3 mm körüli, gyanúsnak tűnő anyajegy (nem szabályos körvonal, eltérő színek az anyajegyben). Alakja, mérete nem változott. Eddig sajnos nem igazán foglalkoztam vele, viszont az egyik ismerősömnek kiderült, hogy melanómája van és emiatt eléggé bepánikoltam. A mellékletben küldök róla egy képet is. A kérdésem az lenne, hogy felmerül-e a melanóma gyanúja a kép és a leírásom alapján? Ezenfelül mindkét lábamon demyelinizációs neuropátiám van, amit részletesen kivizsgáltak képalkotó és ENG vizsgálatokkal viszont szervi eltérést nem mutattak ki. A másik kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés az anyajegy és a neuropátia között? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a anyajegy témában

        Sajnos a csatolt képet nem tudom megnyitni, de a leirás alapján mindenképp mutassa meg személyesen bőrgyógyásznak. Nincs összefüggés a neuropathia és az anyajegy között.


        Kérdés: 2020. szeptember 10., 10:46; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: