Gyanús anyajegy

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egyik talpamon már több éve megtalálható egy 2-3 mm körüli, gyanúsnak tűnő anyajegy (nem szabályos körvonal, eltérő színek az anyajegyben) . Alakja, mérete nem változott. Eddig sajnos nem igazán foglalkoztam vele, viszont az egyik ismerősömnek kiderült, hogy melanómája van és emiatt eléggé bepánikoltam. A mellékletben küldök róla egy képet is. A kérdésem az lenne, hogy felmerül-e a melanóma gyanúja a kép és a leírásom alapján? Ezenfelül mindkét lábamon demyelinizációs neuropátiám van, amit részletesen kivizsgáltak képalkotó és ENG vizsgálatokkal viszont szervi eltérést nem mutattak ki. A másik kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés az anyajegy és a neuropátia között? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza anyajegy témában

Sajnos a csatolt képet nem tudom megnyitni, de a leirás alapján mindenképp mutassa meg személyesen bőrgyógyásznak.

Nincs összefüggés a neuropathia és az anyajegy között.

Kérdés: 2020. szeptember 10., 10:46; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 10:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése