• Gombás eredetű panasz a makkon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gombás eredetű panasszal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. A makkom részén egy enyhe kipirosodás szerű rész van és ehhez ilyen enyhe diszkomfort érzés is társul, illetve hámlott is korábban. Korábban gyulladás miatt szedtem egy erős antibiotikumot (ciprofloxacin 500mg) Jelenleg nem szedek semmi gyógyszert. Pár napja kezelem canesten és pimafucort kenőccsel és jelentős javulást tapasztaltam, de még nem az igazi. Valamint 1 szem fluconazole kapszulát szedtem, amit felírtak nekem. A fájdalom és az égető érzés megszünt, mert korábban travocortot is használtam. Ami még lényeges, hogy voltam labor vizsgálatokon is és kóros eltérést és nemi betegséget nem találtak. Teljes vizelet üledék negatív, vérkép tünetmentes. Húgycsőből vett kenet is negatív lett. Nem élek jelenleg nemi életet. Így szeretnék ismételten tanácsot kérni, megnyugvásképp. Bőrgyógyásznál candida eredetű diagnózist állítottak fel. Üdv: Alex

        Dr. Bodnár Edina válasza a gomba témában

        Kedves Alex! Gombás (Candida) fertőzése van. Azt javaslom, hogy legalább 2 hétig kenje Travocort krémmel, és ha van még egy fluconazole kapszulája, azt is vegye még be.


        Kérdés: 2020. március 25., 16:26; Megválaszolva: 2020. április 01., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: