• Jelentős hajhullás rövid idő alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos, 34 éves férfiként az utóbbi 5 hónapban fokozott hajhullást veszek észre magamon, a homloktól a fejtető végéig látványosan megritkult a hajam, mely erős fényben száraz haj esetén is már szembetűnően látszik. Az elmúlt 2 évben napi szinten fogyasztottam napi 160-200g közti alkoholt ( bor, sör volt, tömény nem volt ). Az utóbbi 1 hétben ezt drasztikusan lecsökkentettem napi 60-80g közé, és elvonási tüneteim is enyhék. Valamint elkezdtem Lactiv Forte probiotikumot szedni, hogy az alkohol okozta bélflóra károsodást kezeljem. Voltam sok laborvizsgálaton: pajzsmirigy ( TSH, FT3, FT4, Anti-TPO ) negatív, májenzimek közül a GGT, GOT, és direkt bilirubin csak enyhén emelkedettek ( enyhe zsírmáj ), vérsüllyedés normális, fehérvérsejtszám normális, egyedül a monocita volt emelkedett végig mindhárom vérvétel alatt: 1.04, 1.00, 0.99g/l a referencia 0.8 helyett, valamint a CRP a ref. 5 helyett 8.6, ezeken kívül más elváltozás nem volt. Voltam fül-orr gégészeten is, az orvos szerint nem gócos a mandulám. Fogászaton is voltam, enyhe fogínygyulladást állapítottak meg a panoráma röntgen alapján a 3 évvel ezelőtti gyökérkezelt fogamnál. A fogorvos csak fogselymezést javasolt rá. Bőrgyógyászatra februárra kaptam időpontot. Annyit megemlítek még, hogy a 2 év folyamatos nagy mennyiségű ivás mellett rengeteget idegeskedtem, sokat szorongtam. Bár gyerekkorom óta szorongós alkat vagyok, mégsem hulott soha a hajam. Nem tudom a fokozott stressz és a fokozott alkoholbevitel okozhat e ilyet? Vagy talán egy fogínygyulladás, amit megállapítottak okozhatja e a fokozott hajhullást? Milyen laborvizsgálatokra, belgyógyászati vizsgálatok elvégzésére lehet még szükség a hajhullást illetően? Nagyon kétségbe vagyok esve. Köszönöm előre is a segítségét. Kellemes Ünnepeket kívánok. Üdvözlettel, László

        Dr. Bodnár Edina válasza a Hajhullás témában

        Kedves László! Bármilyen gyulladásos góc okozhat hajhullást, és a stressz is fokozhatja. De a legvalószínűbb, hogy férfias tipusú hajhullása most kezdődik. További góckutatás mellett napi 2caps. Forcapilt, lokálisan Alpicort oldatot javaslok és Alpecin sampont.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. december 22., 04:21; Megválaszolva: 2019. december 31., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: