• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő! 39 éves nő vagyok, a hajammal eddig sosem volt gondom, pár éve hullott egyszer foltokban, de vashiány rendezésével visszasűrűsödött. Jelenleg viszont diffúz erős hullást (csomókban) tapasztalok egy hónapja, ami kb két hete erősödött fel. A halántéknál ritkulást vettem észre, de bőrgyógyásznál húzáspróba alapján mindenhonnan jön haj. Két orvosnál jártam eddig, az egyik androgén alopécia gyanúja miatt Alpicort szeszt írt fel, illetve Zinkorot tablettát és Plantur hajsampont. A másik orvos szerint seborrheas dermatitisz van a fejbőrömön, korpás. Ezért Elocom oldatot illetve gyógyszertári kevert sampont írt fel. Vérképben semmi okot nem találtak, PM rendben, vas rendben, vasraktárakat is nézték. Góc nincs, fül orr gégészet, nőgyógyászat rendben. Kérdésem az lenne, hogy az androgén alopécia miből állapítható meg, létezik erre hormon vizsgálat, illetve a seborrhea is lehet ennek tünete? Úgy olvastam igen. Melyik kezelést ajánlaná inkább a doktornő, illetve meddig lehet ezeket használni? Hagyjam el az Alpicortot és váltsak Elocomra? Úgy tudom ezeket csak pár hétig szabad, az Alpicortot 10 napja használom. A Zinkorot tabletta egy hónapig szedhető. Azután mit érdemes tenni? Van-e haszna hajvitaminok szedésének? Köszönöm a segítséget. Fogamzásgátlót szedek jelenleg.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Hajhullás témában

        Èn az Alpicort Plus oldatot javasolnám, ami az androgén alopeciára és a seborrhoeara is jó lenne. (Az Alpicort ès Elocom oldat ugyanúgy steroid, egyforma hatása van). A Zinkorot tabletta beszedése utàn a Forcapil kapszulát javaslom 3 hónapig. A Plantur 39 samponnal is egyetértek.


        Kérdés: 2019. október 22., 12:11; Megválaszolva: 2019. november 04., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.