• Isotretionin kezelés után végleg megszűnnek a pattanások?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő, Az isotretionin kúrával kapcsolatban fordulnék önökhöz. Az arcbőröm nagyon zsíros és fénylő volt mindig, hatalmas tág pórusokkal karöltve. Pattanásaim többnyire apró tűhegynyi méretű kis pattanások voltak, nem pedig göbös csomók, viszont semmilyen külsőleges kezelés nem használt rá, ezért néhány barátom tanácsára akik már túl vannak ezen a kúrán felkerestem a jelenlegi bőrgyógyászomat és felírta nekem az Inerta nevű gyógyszert, hozzá is tette, hogy kis adagot ír fel (10mg/nap) mert sokkal durvább arcbőrrel szoktak hozzá fordulni. Alig két hét elteltével az összes pattanásom eltűnt, nagyon boldog voltam, hogy ilyen gyorsan hatott és így szedtem tovább 10 hónapon keresztül. A nyári szünet miatt tartottunk egy 4 hónapos szünetet, mert nyaralás és utazás mellé nem igazán ajánlott a gyógyszer. A pattanásaim abban a 4 hónapban nem is jöttek elő, azt hittem végleg elmúlnak de sajnos tévednem kellett. Szinte egy hét alatt teljesen vissza zsírosodott a bőröm és megjelentek azok az átkozott pattanások is. Újra visszamentem az orvosomhoz, majd felírta a Medinac nevű gyógyszert. Kicsit elvagyok keseredve, mert az ismerőseim akik végig mentek a kúrán sokkal pattanásosabbak voltak, mint én és ma teljesen tiszta a bőrük. Mi lehet az oka annak, hogy nekem vissza tértek? Nem kellett volna az a szünet? Nem a megfelelő gyógyszert szedtem? Sokan meséltek arról is, hogy minimum be kell szedni miligrammonként a testsúlyunk 120x-osát, én 60 kg vagyok és 10 hónapon át szedtem 10 mg-ot... ez jelentősen kevesebb mennyiség, mint a szükséges. Nagyon elvagyok keseredve. Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Akne témában

        A gyógyszer megfelelő volt. Csak az volt a gond, hogy nyár után nem folytatták a kezelést. De még mindig el lehet kezdeni, illetve folytatni. 120mg/tskg az összdózis, addig mindenképp szedheti, ha kell 1-2 évig is (nyári szünetekkel).


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. október 17., 20:02; Megválaszolva: 2019. november 04., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?