• Klebsiela Pneumoniae bőrgyógyáaszati tünet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Már régóta tart a problémám, és kezdek eléggé elkeseredni, mert a kezelések nem tűnnek hatásosnak. Eredetileg egy vörös foltként indult a makkomon a húgycsőnyílás körül. Volt áttetsző folyás és úgy tűnik, hogy ahogy érte a bőröm a makkomon és nem tudtam időben tisztítani, úgy meg is fertőzte az adott bőrfelületet. Ekkor sikerült eljutnom egy magán STD klinikára, ahol csináltattam egy négyes profil vizsgálatot, ezen felül HIV és hepatitisz teszteket. Közben elmentem magán urológiára is és ott az orvos elég egyöntetűen clamydiára gyanakodott a látható tünetek alapján és azt javasolta, hogy kezdjek bele egy AZITHROMYCIN kúrába. Azt tanácsolta, hogyha a tünetek nem javulnak, akkor ismételjem meg és ha az sem segít, akkor próbáljam meg a Doxyciklint. A két azithromicyn kúra 5 nap hét elteltével végre el tudtam menni az SZTK-s időpontomra is, és mivel az STD teszteim mind negatívak lettek csináltattam egy hugycsőváladék tesztet, ahol egy Klebsiella Pneumoniae nevezetű baktériumot találtak. A tesztek alapján jól reagál az antibiotikumokra és ezért Levofloxacin-t írtak fel. Ennek a kúrának most 6 napja vége. Igaz, jelezték előre, hogy nagyjából 2 hétig ne számítsak számottevő változásra, de most olyan, mintha egy kicsit rosszabb lett volna. A gyulladás egész eddig nem javult számottevően, az utóbbi napokban kozmetikai krémmel kezeltem kevészer, mert már lassan 3 hónapja folyamatosan be van kenve vagy Canestennel, Betadinnal, Exo Desillel (ez volt talán a leghatásosabb a gyulladás terjedése ellen) és utóbbi időben Travocorttal és a bőröm eléggé megsínylette a dolgot. Jelen esetben a bőröm először kifehéredett mindenhol, majd kicsit hámlott, majd a vörös foltok színe erőteljesebbé vált és mintha egy kicsit más részeken is megjelent volna a gyulladás. Bár komolyan nehéz eldönteni, mert mintha nem lenne minden fényviszonyban ugyan olyan. A makkom egy részén a gyulladás alatt a bőrömön megváltozott, és mintha nagyon halvány ilyen acme-re hasonlítő repedezések nyoma maradt volna. ÉS olyan, mintha nagyon apró húlyagok jelentek volna meg, amiknek a tetején van egy-egy sötét csík. De mindez csak merev állapotban látsztik, egyábként a mai napig általánosan csak pár, néhol egybeolvadó vörös gyulladásos területnek tűnik a dolog. Az utológiai tünetek szerintem javultak, nincs már görcs az alhasamban és hámlásos-bőrnedvbedzésen kívül nem tapasztaltam folyást a húgycsőpből. Mindettől eltekintve aggaszt, hogy a bőrgyógyászati tünetek nem javulnak szinte egyáltalán, maximum féken tudom tartani a terjedést, de ha abbahagyom a krémet, akkor azonnal begyullad. Már vannak időpontjaim kontrollra. Valami tippje lenne arra, hogy hogyan gyorsítsam javulást vagy javítsak a bőrgyógyászati panaszaimon vagy, hogy hova forduljak?

        Dr. Bodnár Edina válasza a Gomba témában

        Én azt gondolom, hogy a húgycsőváladékozásra szedett antibiotikum miatt nem gyógyul a makkon lévő bőrtünet. Valószínű, hogy ott gombás fertőzése van. Szedjen hetente 1x150 mg Mycosyst vagy Diflucan kapszulát 2-4 héten át.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 29., 23:53; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Húgycsőnyílás körüli vörös folttal indultak a panaszaim a húgycsőnyílás alatt, majd körülötte is. Klebsiella Pneamuae-t találtak. Csak fotón látszanak, mintha apró kis hólyagok lennének a makkomon, de egyébként inkább...
        Tisztelt Szakértők, Azzal a problémával fordulok Önökhöz,hogy az utóbbi egy évben jelent meg a makkomon egy fehères-bőr színű képlet, mozgatható, nem tömött, valószínűleg valami genny vagy ilyesmi található benne. Ma voltan...
        Tisztelt Doktornő, Ahogy a koràbbi kérdésben írtam, sikerült elvakarnom az anyajegyem/szemölcsöm. A felülete száraz és kicsit viszket is. Csatolva küldök fotót. A széle mintha cikcakkos lenne, nem tudom hogy ez a baleset következménye e....