• Gyanús anyajegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Bodnár Edina! Van 2 anyajegyem,amelyek nagyon gyanúsak számomra.Azért írok Önnek,mert csak augusztus közepére kaptam időpontot bőrgyógyászatra.És elég aggódós típus vagyok.Nagyon sok folt jelent meg rajtam amióta pajzsmirigy alulműködésem van és gyógyszert szedek rá.Nem barnulok szinte semennyire.Régebben ez nem volt jellemző. Az egyik anyajegy(képet csatolva küldöm) majdnem a csípő csontomnál található,szőr is található arra,de csak az anyajegy környékéről távolítom el.Ez a fekete pötty benne évek óta jelen van(3 éve biztosan),és az anyajegy nem nőtt és nem vérzik.Mégis gyanús számomra.És ki is áll belőle ez a fekete rész. Tudom,hogy nagyon nehéz kép alapján ítélni,de nagyon tudok aggódni és jó lenne,ha kaphatnék valami támpontot.Felkeresem addig a háziorvosom is. És van egy második,ez a mellemen található és annyi történt vele,hogy egy fehér kör veszi körbe az anyajegyet,eddig nem volt ott.Viszont nagyon sokáig volt magas a prolaktin szintem és emiatt sötétebb volt a mellem színe.(nem tudom ez mennyire számít,de igyekszem mindent összefoglalni)Mostmár normál tartományban van a prolaktin kb.azóta van ez a fehér kör. (Remélem minden fontos dolgot leírtam,amiből esetleg ki lehet indulni) "Betegségeim": Pajzsmirigy alulműködés (jódhiányos) Pre-diabétesz (25 kilót fogytam így ez sokat javult) Ösztrogén többlet alacsony progeszteron szint Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Anyajegy témában

        Sajnos fotót nem kaptam a kérdéshez. Az anyajegyben levő sötét kiemelkedő terület miatt keressen fel személyesen bőrgyógyászt, hogy meg tudja nézni dermatoscoppal. A mellen lévő anyajegy körüli fehér sáv valószínű hogy a pajzsmirigybetegség miatt alakult ki.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 23., 21:31; Megválaszolva: 2019. július 27., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: