• Lichen ruber planus

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő! Kérem szíves segítségét az alábbi bőrproblémám megoldásához: 2019. január óta kezel szakorvos "lichen ruber planus" tünettel az alsó lábszáramon. Biopszia vétele is megtörtént, mely negatív. Első ízben Diprosalic, majd Elocom, Closanosol majd június 4-én 0,1 %-os Protopic kenőcs lett felírva, ezt használom azóta is, naponta 2x és ápoló kenőcsként 10 %-os carbamid kenőcsöt. Az előző kenőcsök használatánál sem volt javulás a bőrtüneteket illetően és a jelenleginél sincs. Aug. 12-én kell kontrollra visszamenjek. /megj.: nem értem egyébként miért kell ilyen hosszú időt várni akkor, amikor semmi változás nem vehető észre?/ Már volt ilyen bőrbetegségem évekkel ezelőtt a másik lábamon, az 3-4 év alatt elmúlt kenőcsök változtatásával, igazából nem tudni melyik használt. Kórházban is voltam az előző tünetnél, akkor szteroidos kenőcsös /Elocom/ lábamat 24 órás szoros fólia beborítással látták el, másfél hét alatt kifejlődött egy körömnyi gyulladás, elküldtek a kórházból olyan tartalmú zárójelentéssel, hogy "tünetei kezelés ellenére nem változtak" ... visszairányítottak az egyébként is kezelő bőrgyógyászhoz, aki azonnal sebészetre küldött 3,5 x 5 cm-s és 2,5 cm-s mély vágással megszűntették a furunkulus szerű jelenséget, melynek szövettani vizsgálata rosszindulatú elváltozás volt. /Elnézést, hogy ezt is leírtam/ A jelenlegi tünetről küldök fényképet, szinte körkörösen van az alsó lábszár alsó részén, sipcsont részen pedig majdnem a térdemig. Nyiroködémát is megállapítottak, mikor a biopsziát végezték a kórházban. Rettentően dagad, különösen a lábfejem, semmi megoldást jelenleg nem javasoltak. Mit tehetek, sokszor lábbelit se tudok felvenni. /"St. Bal lábszáron hyperkeratotikus, erythemas, megvastagodott, tömött kiemelkedő plakkok, nodusok, lábszáron, lábfejen lymphödéma"./ Köszönöm szíves segítségét, tanácsát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Nyirokértagulat témában

        Én a làbàn lévő jelenséget nyirokértágulatnak, ún. lymhangiectasiának gondolom. Nyirokdrenàzs kezeléssel javítani lehetne az állapoton.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 16., 13:22; Megválaszolva: 2019. július 24., 23:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: