• Rózsahámlásra utaló jelek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Rózsahámlásra utaló foltok vannak a hasamon és a combomnál,és a derekamnál valamint a nemiszervemnél kialakult kettő kisebb folt.. olvastam hogy terjedni fog pár hétig aztán el múlik kb 8hét alatt.. mivel nem voltam még bőrgyógyásznál sem orvosnál (ügyeleten voltam ahol nem mondtak rá semmit) és azt szeretném kérdezni hogy mennyire fog terjedni?(mert egyre több van és csak 1 db viszket ami a hasamon van) és ez nemiszervre is terjedhet???

        Dr. Bodnár Edina válasza a Rozsahamlas témában

        Igen, sajnos több hét a lefolyása. Faágszerűen terjedhet lefelé. A tünetek megirritálódhatnak, ha illatanyag vagy zsirosabb kenőcs éri. Nem szabad fürödni, csak langyos vízzel zuhanyozni. Szappan helyett Ung. hydrophil nonion. mosakodókenőcsöt javaslok. A tüneteket vizes rázókeverékkel kezelheti. Ha viszketnek a tünetek, szedhet antihisztamint.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. április 12., 19:34; Megválaszolva: 2019. április 16., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kb 2 éve voltam bőrgyógyásznál és időskori szeborreás keratózist állapított meg nállam. Ez az elváltozás a hajas fejbőrömön két oldalt található, van amelyik borsó nagyságú enyhén kiemelkedő, van amelyik 2-3cm...
        Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy kapcsolatban van-e egyéb tüneteimmel. Diprosalic kenőcs hatására több napi használat után elkezd...