Rózsahámlás

2 és fél hete jelentek meg a hasamon piros kiütések, némelyik hámló felszínű. Azóta egyre több jelent meg, legtöbb szintén hámló, 0, 5-1 cm átmérőjűek, és viszketnek. Múlt héten a körzeti bőrgyógyász megvizsgált, rózsahámlást tartotta a legvalószínűbbnek (de levett vért, hogy kizárjuk a nemi betegséget - erre szinte 0 az esély, 11 éve monogám kapcsolatban élek). A bőrgyógyász estére ecsetelőt írt fel, reggelre egy másik kikeverős gyógyszertári krémet. Ezeket 1 hete használom, de javulást nem tapasztaltam, sőt egyre több kiütésem van, a lábszáramon a legcsúnyábbak most, de van az al- és felkaromon is (kívül és belül is), hátamon, mellkason, combtőnél, halványabbak az arcomon is. Olyan sok bőrfelületet érint, hogy 20 perces procedúra csak az, hogy bekenjem esténként az ecsetelővel, ami néhány napon belül el is fogy. Nem nagyon merek zuhanyozni, szőrteleníteni sem. Folytassam az ecsetelést és krémezést? Normális ennél a betegségnél ez a lefolyás, hogy 2 hét után is szaporodnak a kiütések? Számítok mielőbbi szíves válaszára. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a Rozsahamlas témában

Igen, sajnos a rózsahámlás több hétig is eltarthat. Ne fürödjön, és csak akkor zuhanyozzon ha nagyon muszály. A krémek helyett inkább hintőport javaslok, és kis dózisú szisztémás steroid, illetve az UVB fénykezelés is javíthat az állapoton.

Kérdés: 2019. január 30., 09:27; Megválaszolva: 2019. január 30., 22:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség