• viszkető anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Ez év elején voltam anyajegy szűrésen, a bőrgyógyász nem talált egy gyanús anyajegyet sem, és azt mondta elegendő egy év múlva elmennem újból szűrésre. Azonban tegnap elkezdett viszketni az alkarom, úgy gondoltam szúnyogcsípés, vakartam is a területet, utána vettem észre azonban hogy egy pici anyajegy az, ami viszket. A körülötte lévő terület ugyanúgy feldagadt egy kicsit, mint amikor egy szúnyog csíp meg, mára ez el is tűnt, és már nem is viszket. Azonban az anyajegy körül mintha pirosabb lenne a terület. Nem tudom, hogy valóban csípés lehetett a viszketés oka, vagy az anyajegyemmel van-e gond? Sajnos nem tudom, hogy az anyajegy színe változott-e, nem emlékszem ilyen színe volt-e vagy sötétebb lett, mert eddig nem nézegettem, csak tegnap óta tulajdonítok neki figyelmet, és már bebeszéltem magamnak hogy biztosan baj van vele és megijedtem. Ezért kérném a véleményét! Az lenne a kérdésem, hogy ezzel mielőbb keressem fel a bőrgyógyászt, vagy elegendő ha az éves anyajegyszűrésen mutatom meg? A viszketés lehet komolyabb probléma jele, vagy tényleg csípés lehetett az oka? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Anyajegy témában

        Valószínűleg csípés történt az anyajegy környékén. Ha megszűnt a viszketés, és nem tér vissza, illetve az anyajegy mérete és színe nem változik, akkor elegendő az egy éves kontrollra elmennie. Ellenkező esetben soron kívül mutassa meg az anyajegyet.


        Kérdés: 2018. szeptember 21., 18:20; Megválaszolva: 2018. október 04., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 9 éves lányomnál kb. 2 hete napi szintű nagyobb mennyiségű haj kifésülését észlelem. 3 napja számolom. 160 szál, egy fésülködésmentes nap utáni reggelen 225 szál, következő reggel 242 szál. Hátközépig érő...
        Tisztelt DoktorNő! 22 éves férfi vagyok. 9 hónapja kiütések az alábbi folyamat szerint jöttek ki a testemen: Minden nap délután 5-6-7 óra körül elkezd viszketni egy véletlenszerű ponton, odanézek és meglátom, hogy egy icipici...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció